Home OppskrifterMiddag Grillet Thai marinade laks med grønnsaksspyd og dipsaus

Grillet Thai marinade laks med grønnsaksspyd og dipsaus

by tage

Hvis du ikke har prøvd å lage din egen grillmarinade noen gang så er det på tide å starte. Variasjonsmulighetene er store og det er bare kreativiteten som setter grensene! Denne retten er svingod og ikke minst ganske sunn, selv om marinaden til laksen har noe sukker i seg.

Denne oppskriften er beregnet med 4 laksefileter som utgangspunkt. Vi var faktisk bare to som spiste dette men så skal det sies at vi kom rett fra hard styrketrening og var veldig sultne.

Ingredienser til marinade

  • 4 spiseskjeer thai sweet chili saus
  • ca 1 spiseskje presset limejuice
  • ca 1 spiseskje fiskesaus
  • ca 3 spiseskjeer soyasaus
  • en toppet teskje med tørket koriander eller en neve fersk koriander, finhakket
  • en dæsj eller ca 1/4 teskje svart pepper
  • 3-4 hvitløksfedd, most

Forslag til grønnsaksspyd

  • Aubergine
  • Squash
  • Sopp
  • Vanlig løk, kuttet i 4 like store deler og så delt opp igjen i 4-5 lag
  • Paprika

En enkel dipsaus til grønnsaksspydene

  • 3 stilker finhakket vårløk
  • 3 teskjeer presset limejuice
  • 2 teskjeer fiskesaus
  • 1 spiseskje finhakket palmesukker
  • 1 spiseskje soyasaus
  • Finhakket chilli etter ønsket styrke

Fremgangsmåte

Start med grønnsaksspydene. Det er viktig å kutte grønnsaksbitene i ca like store deler, spray litt olje på de og legg til side. Lag dipsausen og sett til siden. Lag så marinaden til laksen, legg laksebitene i (tørk gjerne av de på kjøkkenpapir først) og start så opp grillen. Start med grønnsaksspydene og stek disse til de begynner å se ferdige ut, ha deretter på laksen. Vend forsiktig etter noen minutter og stek til du mener de er ferdige.

 

You may also like

Leave a Comment