Bokhvetepizza

Hjemmelaget bokhveteflatbrød med rødbetehummus og cashew-ost

Denne retten er overraskende mettende, og passer kanskje like godt som en del av et tapas-bord som hovedrett. Det er veldig mye smak i denne retten og med de kraftige fargene er den appetittvekkende å se på.

Ingredienser

Til 2 porsjoner

Flatbrød

  • 1,25 dl bokhvetemel
  • 1 teskje olivenolje
  • 1/2 teskje bakepulver
  • Litt svart pepper
  • 1 teskje salt
  • 0,6 dl vann

Rødbetehummus

  • 250 gram kokte rødbeter
  • Juice fra 1 sitron
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 spiseskjeer tahini (eller 1 ss sesamfrøolje)
  • 1 spiseskje olivenolje
  • En håndfull ristede valnøtter
  • 1/2 spiseskje spisskummenfrø
  • Salt og pepper

Cashew-ost

  • 2,5 dl cashewnøtter (bløtlagt 1 time)
  • 0,6 dl vann
  • 0,6 dl næringsgjær
  • 2 spiseskjeer sitronjuice
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 spiseskje dijonsennep
  • Salt og pepper

Topping

  • Ruccola
  • Oliven
  • Ristede valnøtter

Fremgangsmåte

Kok rødbeter og legg cashewnøtter i bløt. Rist valnøtter i en panne med litt smør og honning (alternativt sukker eller sirup) og en klype salt. Sett valnøttene til avkjøling. Bland sammen ingredienser til bokhveteflatbrød. For å lage rødbetehummus ha alle ingredienser i en bra blender (hakk rødbetene opp i mindre biter) og kjør til en glatt masse. Hell over i en skål, rengjør og gjør det samme med cashew-osten. Varm en stekepanne (teflon/non-stick) på høy temperatur og samtidig bruk en kjevle for å forme bokhvete-deigen til to flatbrødemner. Her måtte jeg bruke ganske mye mel for at deigen ikke skulle sette seg fast når jeg kjevlet. Ha emnet forsiktig opp i stekepannen og snu etter 1-2 minutter. Når det er ferdig har du det over på en asjett for lett avkjøling. Repeter med emne nr 2. Deretter smører du på rødbetehummus og cashew-ost, fulgt av lett spredt oliven, ristede valnøtter og ruccola.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *