Home Oppskrifter Hjemmelaget majones på et par minutter

Hjemmelaget majones på et par minutter

by tage

I disse sommermåneder spiser jeg en del majones, fordi det går så fint med grillmat og ikke minst fordi jeg har knekt koden på hvordan man kan lage den selv på ca. to minutter. Ja du leste rett, ingen pisking til melkesyra tar deg 🙂 Det eneste du trenger er en stavmikser og et målebeger som er ca like bredt som stavmikserhodet.

Ingredienser

Du må gjerne lage mer enn dette og oppbevare i kjøleskap i noen dager men jeg lager ny for hvert måltid jeg trenger det til da det er veldig enkelt å lage! Ha i en hvitløksbåt hvis du vil ha aioli!

Ingredienser

  • 1 eggeplomme
  • 1 ts dijon sennep
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 klype maldon salt
  • 2 ss vann
  • 1 dl rapsolje

Fremgangsmåte

Start å skille plommen fra eggen, ha denne i målebegeret

Ha så i alle andre ingredienser unntatt oljen og sett stavmikseren ned i blandingen. Hell så oljen over. Pass på at stavmikseren står rett og start på full guffe. Kjør i noen sekunder til du ser at majoneskonsistensen begynner å ta form og dra så stavmikseren sakte opp. Hvor vanskelig var det!? 😀

You may also like

6 comments

Salat til tapas og fest | TAGES MATBLOGG 4. mai 2014 - 17:45

[…] Dressing: aioli etter denne oppskriften […]

Reply
Salat med rødbeter, valnøtter og fetaost | TAGES MATBLOGG 19. mai 2015 - 19:42

[…] de serveres nykokte. Dette var middagen denne dagen så jeg valgte å servere med pommes frites og aioli, det funket også veldig bra – men ødelegger kanskje noe for det sunne […]

Reply
Rødbetburger – Tages matblogg 27. mai 2023 - 18:26

[…] burgeren kan du godt unne deg midt i uka, men da ville jeg kanskje droppa pommes frites og aioli slik som avbildet. Resten av denne burgeren er godt innafor hva jeg ville kalle veldig god og sunn […]

Reply
Salat med rødbeter, valnøtter og fetaost – Tages matblogg 27. mai 2023 - 18:28

[…] de serveres nykokte. Dette var middagen denne dagen så jeg valgte å servere med pommes frites og aioli, det funket også veldig bra – men ødelegger kanskje noe for det sunne […]

Reply
Salat til tapas og fest - Tages matblogg 16. oktober 2023 - 17:14

[…] Dressing: aioli etter denne oppskriften […]

Reply
Sprø potetbåter i ovn - Tages matblogg 19. oktober 2023 - 17:38

[…] Start med å kjøpe noen ganske store poteter som egner seg for steking (f.eks nypotet) og kutt i tynne båter. Blir de for tykke blir de heller ikke sprø. Ta en stekepanne og varm opp godt med olje. Ta så opp i potetbåtene og krydre med salt, pepper og litt chillipulver hvis ønskelig. Stek på høy varme i 2-3 minutt, ha i ca 1dl med vann og dekk til med lokk. La koke på høy varme i 2-3 minutt og ta av lokket. Kok deretter til vannet fordamper. Når vannet har fordampet ha opp i ca 1-2 teskjeer med ekte smør og rør rundt i potetene når smøret smelter. Ta så over i en form med bakepapir (pass på at båtene ikke ligger oppå hverandre) og sett i ovnen som du forvarmer på ca 230 C varmluft. La steke i ca 30 minutt til de er sprø og gyldne. Ha potetene over i et serveringsfat med kjøkkenrull under slik at litt av fettet blir sugd opp. Serveres varme! Passer veldig fint med f.eks aioli […]

Reply

Legg igjen en kommentar til Salat til tapas og fest | TAGES MATBLOGG Cancel Reply