Veggetartaco med bønner = billig og ærlig talt, like godt og mer mettende. Hvis du er vegetarskeptiker, er dette noe for deg!
Start med å lage tortillaene
For 6 wraps
- 3.25 dl hvetemel
- 1.25 dl vann
- 1 ts bakepulver
- 1 spiseskje rapsolje
- klype salt
Ha alt det tørre i en bolle. Varm opp vann i en kjele, ha i oljen. Bland oljen sammen med det tørre, elt til en jevn deig. La hvile i ca 15 min. Rull ut til en pølse og del i 6 like deler. Bruk godt med mel og kjevl ut deigen så tynt som du klarer. Stek på relativt høy varme på en tørr teflonstekepanne, snu når du ser at det begynner å boble, ikke la den ligge for lenge – da blir lefsa litt tørr og vanskelig å ha med å gjøre senere! La de ligge i et rent kjøkkenhåndkle frem til servering. Salsa er heller ikke noe vanskelig å lage – og det smaker SÅ mye friskere enn den du kjøper på butikken.
Min oppskrift på tomatsalsa til Taco:
- 1/2 Løk
- 2 Tomater
- Halv kinesisk hvitløk eller mindre
- 1 Chili eller mindre
- En liten tommelstørrelse med ingefær
- En t-skje med krydderblanding
Krydderblanding til taco
Utfordringen her er å få «taco» smaken som du får på pose. Pose-taco krydderet inneholder mye druesukker og salt og er ikke så veldig sunt. Jeg synes at hjemmelaget taco-krydder funker bra, men du trenger litt trening for å få det til å smake optimalt. Start å blande sammen alt unntatt salt, pepper og sukrin (disse trenger du litt mindre av). Smak deg til ved å smake på krydderet! 😉
- Spisskummen
- Paprikakrydder
- Chillikrydder
- Løkpulver
- Hvitløkskrydder
- Oregano
- Salt
- Pepper
- Sukrin
Ta ut kjernen av tomatene for å redusere vanninnholdet litt. Grovhakk ingrediensene til salsa – så skal de kjøres til salsakonsistens. Her hjelper det å ha en stavmikser! PS: Fersk koriander er godt å ha i også! Legg salsaen opp i en fin sil over en bolle slik at vannet kan renne ut av salsaen (ellers blir det veldig sølete når du skal spise!).
Stek kidneybønner med krydder (et par spiseskjeer), løk og hvitløk
Serveres med Jalapenos og kesam eller rømme. Dritgodt! 🙂 Bon apetit og lykke til!
4 comments
Prøvde torillane, og de er knall-gode, men det kan gjøre seg med en del mer salt. Kanskje en ts totalt?
Supert at oppskriften falt i smak, jeg har også oppjustert saltmengden etter hvert!
Veldig gode og saftige tortillas! Jeg byttet ut 0,25 ml siktet hvetemel med sammalt grovt hvetemel. Ble veldig bra, og sunnere variant:)
[…] husker kanskje taco posten jeg hadde i slutten av fjoråret? Den ble veldig populær etter å ha blitt omtalt i flere større […]