Hjemmelaget (og sunn!) Taco

by tage

Hjemme hos meg spiser vi Taco en gang i uka. Kjøper man alle ingrediensene ferdig så koster vel måltidet ca rundt 150-200 kr til sammen. Med denne versjonen kommer du langt under denne prisen, det smaker bedre (synes jeg), du unngår alle smakstilsetninger og E-stoffene, det er sunnere (mindre sukker, salt) og tar faktisk ikke så lang tid å lage når du får dreisen på det!

Start med å lage tortillaene

For 6 wraps

  • 3.25 dl hvetemel
  • 1.25 dl vann
  • 1 ts bakepulver
  • 1 spiseskje smør
  • klype salt

image-22

image-21

Ha alt det tørre i en bolle

Varm opp vann i en kjele, ha i smørret

Når smørret er smeltet, bland dette sammen med det tørre, elt til en jevn deig. La hvile i ca 15 min.

Rull ut til en pølse og del i 6 like deler

image-3

Bruk godt med mel og kjevl ut deigen så tynt som du klarerimage-2

 

Stek på relativt høy varme på en tørr teflonstekepanne, snu når du ser at det begynner å boble, ikke la den ligge for lenge – da blir lefsa litt tørr og vanskelig å ha med å gjøre senere! La de ligge i et rent kjøkkenhåndkle frem til servering.

image-1

Salsa er heller ikke noe vanskelig å lage – og det smaker SÅ mye friskere enn den du kjøper på butikken.

Min oppskrift på tomatsalsa til Taco:

1/2 Løk

2 Tomater

Halv kinesisk hvitløk eller mindre

1 Chili eller mindre

En liten tommelstørrelse med ingefær

 En t-skje med krydderblanding

Krydderblanding til taco

Utfordringen her er å få «taco» smaken som du får på pose. Pose-taco krydderet inneholder mye druesukker og salt og er ikke så veldig sunt. Jeg synes at hjemmelaget taco-krydder funker bra, men du trenger litt trening for å få det til å smake optimalt. Start å blande sammen alt unntatt salt, pepper og sukrin (disse trenger du litt mindre av). Smak deg til ved å smake på krydderet! 😉

  • Spisskummen
  • Paprikakrydder
  • Chillikrydder
  • Løkpulver
  • Hvitløkskrydder
  • Oregano
  • Salt
  • Pepper
  • Sukrin

image-20


Krydder!

image-23

Ta ut kjernen av tomatene for å redusere vanninnholdet litt

image-5

Grovhakk ingrediensene til salsa – så skal de kjøres til salsakonsistens. Her hjelper det å ha en stavmikser! PS: Fersk koriander er godt å ha i også!

image-9

Legg salsaen opp i en fin sil over en bolle slik at vannet kan renne ut av salsaen (ellers blir det veldig sølete når du skal spise!)

image-26

Stek kjøttdeig (eller karbonadedeig) med krydder (et par spiseskjeer), løk og hvitløk

image-6

Serveres med Jalapenos og kesam eller rømme. Dritgodt! 🙂 Bon apetit og lykke til!

 

 

You may also like

5 comments

Kringon 3. august 2013 - 15:12

Prøvde torillane, og de er knall-gode, men det kan gjøre seg med en del mer salt. Kanskje en ts totalt?

Reply
tage 3. august 2013 - 15:22

Supert at oppskriften falt i smak, jeg har også oppjustert saltmengden etter hvert!

Reply
Metsk 19. november 2013 - 13:39

Veldig gode og saftige tortillas! Jeg byttet ut 0,25 ml siktet hvetemel med sammalt grovt hvetemel. Ble veldig bra, og sunnere variant:)

Reply
Mexicansk gryte | TAGES MATBLOGG 13. mai 2014 - 11:02

[…] husker kanskje taco posten jeg hadde i slutten av fjoråret? Den ble veldig populær etter å ha blitt omtalt i flere større […]

Reply
Mexicansk gryte - Tages matblogg 16. oktober 2023 - 17:05

[…] husker kanskje taco posten jeg hadde i slutten av fjoråret? Den ble veldig populær etter å ha blitt omtalt i flere større […]

Reply

Legg igjen en kommentar til Mexicansk gryte | TAGES MATBLOGG Cancel Reply