Home OppskrifterMiddag Hjemmelaget pasta carbonara

Hjemmelaget pasta carbonara

by tage
Carbonara

Hjemmelaget pasta carbonara tar ikke mye lenger enn 30 minutter å lage når du har gjort det et par ganger. Det er vel verdt å lære seg!

Ingredienser

(til 2 veldig sultne voksne)

  • 4 egg av god kvalitet
  • 200 gram hvetemel
  • ca 300 gram bacon
  • ca 50 gram finrevet parmesan
  • Pepper

Fremgangsmåte

Start med å lage pasta. Bland 2 egg,  200 gram mel (følg oppskriften i linken). La pastaen hvile i minst 20 minutter. Skjær bacon i små biter og sprøstek disse. Lag spaghetti med en pastamaskin mens du koker 3-4 liter lettsaltet vann. Rasp parmesan sånn at den er klar til servering. Visp 2 hele egg sammen klart til retten skal ordnes. Når vannet koker, snurr det rundt i kasserollen og ha litt olivenolje i. Ha så opp i pastaen og la koke i ca 1-2 minutt. Sil av nesten alt vannet. Ta en kald stor bolle og ha opp i litt av pastavannet, pasta og sprøstekt bacon. Hell så egg over og rør sammen. Ha på tallerken og server med parmesan over og kvern fersk pepper over. Bon apetit!


You may also like

1 comment

Ukens matblogger: Tages matblogg 19. mai 2014 - 21:57

[…] Ellers har jeg forelsket meg litt i pasta i forskjellige variasjoner og lager gjerne en pasta carbonara på en hverdag http://www.tages.no/hjemmelaget-pasta-carbonara/ […]

Reply

Leave a Comment