Kung Pao

Kung Pao

«Kina-mat» er så mangt og jeg hadde lenge lyst til å prøve en rett med sichuan-pepper, som jeg hadde sett flere kokker snakke om på diverse programmer. Pepperet skal gi en nummende følelse i munnen, og glad i sterk mat som jeg er – var dette noe å prøve ut. Det skal sies at pepperet i sin ustekte form ga denne følelsen, men i den ferdige retten synes jeg ikke sichuan-pepperet kom frem like mye som jeg hadde håpet. Derfor kommer jeg til å prøve en høyere andel pepper neste gang jeg lager retten. Litt «fun-facts» om Kung Pao:

Kung Pao er en klassisk rett fra sichuankjøkkenet og stammer fra provinsen Sichuan i indre Kina. Retten fikk sitt navn fra Ding Baozhen (1820–1886), en embedsmann i senere del av Qingdynastiet. Han tjenstegjorde som generalguvernør over Sichuanprovinsen, og hans tittel var Gōngbǎo (宮保), eller «keiserpalassets beskytter». Rettens navn henspiller på denne tittelen.

– Fra Wikipedia 

Ingredienser

Nok til 2 personer

  • En pakke Oumph! filet
  • 1 spiseskje sichuan pepper
  • Ca 1 cm renset ingefær, hakket eller raspet fint
  • 4 hvitløksfedd
  • 2 spiseskjeer maismel
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 2 teskjeer riseddik
  • 1 spiseskje honning
  • 3-4 stilker vårløk
  • Hakket chili etter smak
  • Koriander til servering
  • Peanøtter til servering
  • Ris til servering.
  • 2-3 dl raps- eller peanøttolje

Fremgangsmåte

Varm opp en stekepanne og tørrstek sichuan-pepper i et par minutt. Bruk en morter for å knuse pepperen, hell deretter i en bolle over en sil slik at du ikke får med de bitene som ikke blir helt knust. Ha i maismel og bland godt sammen. Kutt Oumph! fileter i mindre biter og bland sammen med maismel-blandingen. Varm opp oljen godt og hell i den marinerte Oumph!en La det fritere i ca 8-9 minutt. Bruk så en skje med hull og fisk opp Oumph!en som du legger på tørkepapir. Når det er ferdig heller du av mesteparten av oljen – la det være igjen litt. Ha ingefær og hvitløk i pannen og fres raskt. Hell deretter vårløken og chili over sammen medOumph!en. Bland eddik, soya og honning sammen og hell over Oumph!en – la det koke ned raskt. Server med ris, litt knuste peanøtter og koriander.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *