Home OppskrifterMiddag Potet og purresuppe med torsk

Potet og purresuppe med torsk

by tage

Hvis du har en blender eller stavmikser kan du lage denne retten på 15 minutter. Ikke verst for noe såpass velsmakende!

Ingredienser

for 2 voksne

  • 500-600 gram torsk
  • 6 poteter, skrellede og delt i biter
  • 1 purreløk
  • 1 liter fiskekraft
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 dl creme fraiche
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 grovt rundstykke per person til servering
  • hakket gressløk til servering

Fremgangsmåte

Start med å varme ovnen til 180 grader. Mens ovnen varmes opp skjær potet i biter og del og hakk purren og ha i en kaserolle med 1 liter fiskekraft. La koke i circa 10 minutter. Ha fisken i en ildfast form med olivenolje, presset hvitløk, salt og pepper og ha i ovnen med rundstykker. Når 10 minutter har gått, kjør potet, purre, fiskekraft og creme fraiche i en blender eller med stavmikser til suppekonsistens. Server i dype tallerkener med torsken, salt, pepper, gressløk og rundstykke med smør. Vel bekomme 🙂

You may also like

Leave a Comment