Sjokoladeterte

Denne terten er søt, mektig og smaker mye sjokolade. Med knasende sprø tertedeig får du en fin motbalanse til det myke fyllet og serverer du med friske bær får du en fin syrlighet som går meget bra med resten.

Ingredienser

Til bunnen (blir 2 bunner, man kan fryse den ene)

  • 4 eggeplommer
  • 500 gram hvetemel
  • 140 gram melis
  • 250 gram usaltet smør

Til fyllet

  • 300 ml fløte
  • 2 spiseskjeer sukker
  • Maldonsalt
  • 50 gram usaltet smør
  • 200 gram sjokolade 70% eller mer
  • 50 ml helmelk
  • Friske bær til servering

Fremgangsmåte

Bland mel og melis i en bolle. Del usaltet smør i små kuber og bland det med mel og melisen til deigen blir smuldrete. Ha i de fire eggeplommene til du får formet en deig. Hvis den ikke holder seg sammen prøv å bland inn 1-2 spiseskjeer vann. Legg deigen i en frysepose eller plastfolie i kjøleskapet i 30 minutter. Stekeovnen skal holde 160C så avhengig av hvor lang tid din ovn bruker å varme seg opp, kan det være lurt å sette den på nå.

Ta ut deigen fra kjøleskapet og legg på en stor overflate som du har drysset mel på. Bruk en kjevle og rull ut deigen ganske så tynt. Noen oppskrifter refererer til tykkelsen på et pund, som jeg vil si kanskje er like tykt som om du skulle ha lagt to tikroninger oppå hverandre. Bruk en terteform (en hvor du kan løfte ut terten enkelt). Legg den utrullede deigen forsiktig over og trykk deigen ned forsiktig slik at den legger seg ned i kantene av formen. Skjær av overflødig deig rundt kantene. Bruk en gaffel til å prikke bunnen, og legg deretter et stekepapir over med ris eller tørre bønner i for blindbaking. Sett deigen i ovnen. La den blindbakes i 10 minutt, ta deretter ut stekepapiret med bønner (eller ris) og stek den i ytterligere 20 minutt til deigen er gylden og kjeks-aktig.

Start å lage fyllet ved å varme opp fløte, sukker. Fjern fra varmen når blandingen når kokepunktet. Bland inn sjokoladen og smør til det er smeltet. Vent noen minutter og rør inn melken. Hell så over i den stekte tertedeigen. Sett terten først på kjøkkenbenken og når den er litt mer nedkjølt i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet (ca 2 timer). Server med friske bær og en liten klype maldonsalt på sjokoladefyllet, dette fremhever sjokoladesmaken!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *