Blomkål-PAO!

Spicy ovnsgratinert blomkål med kinesisk saus og ris

Har du testet Kung Pao oppskriften min og likte den, vil du garantert like denne oppskriften også. Kung Pao er litt mer helgekos, mens denne oppskriften kan man nyte på en vanlig ukedag med god samvittighet. Det tar ikke så lang tid å lage denne retten så den er definitivt en del av mitt middags repertoar for ukedagene.

Ingredienser

Jasmin eller basmatiris til servering

Ovnsgratinert blomkål

  • 1 stor blomkål
  • 2 ss kikertmel
  • 2 ts løkpulver
  • 2 ts næringsgjær
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts røkt paprikapulver eller vanlig
  • 1 ts salt
  • litt pepper
  • 1 ts chilipulver eller 1 ss Sriracha
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss maismel jevnet ut med litt vann

Kinesisk saus

  • 1 chili
  • En liten neve cashewnøtter
  • 1 pakke vårløk
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss honning
  • Tommelstørrelse med  ingefær
  • Ett kinesisk hvitløksfedd
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss riseddik
  • Koriander

Fremgangsmåte

 

Sett stekeovnen på 200 grader. Bryt opp blomkålen til små buketter. Bland alle ingrediensene i en bolle og vend inn blomkålen. Hell over i en ildfast form og sett inn i ovnen med timer på 30 minutter. Vend etter 15 minutter. Sett på ris. Start arbeidet med sausen. Skjær chili i ringer, hakk cashewnøtter, rasp ingefær og hvitløk. Varm oljen i en stekepanne og stek chili, cashew, ingefær og hvitløk på medium varme i 2 minutter. Skjær vårløk i ringer og hell halvparten i sausen. Bland eddiken, honning og soyasaus og hell i pannen. Hakk koriander til servering.

Når det er klart til servering, start med ris, hell over blomkål, deretter saus og så dryss over vårløk og koriander.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *