Home Oppskrifter Steinsoppsaus

Steinsoppsaus

by tage

Denne sausen laget jeg opprinnelig til nøttestek, men den passer også til kjøttretter eller andre vegetarretter. Som base bruker jeg brun saus, og du kan variere tekstur med å bruke stavmikser eller ikke.

Steinsoppsaus

Rating: 5.0/5
( 1 voted )
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredients

  • 10 gram tørket steinsopp
  • 500 dl vann
  • 50 gram meierismør
  • 25 gram mel

Instructions

Legg soppen i bløt i varmt vann i 10-15 min. Ta ut soppen og sett til side. Smelt smør til det er nøttebrunt. Jeg bruker å la det stå ganske lenge, man skulle tro at sausen vil smake brent, men jeg synes at det er nødvendig for å få frem dybde i sausen. Ha så i mel og senk varmen noe, men la det fremdeles stå å brune en stund. Bland så sopp-vannet med mel og smørblandingen mens du visper raskt. Når vannet er blandet inn kan du enten finhakke soppen for en grovere tekstur eller bruke blender for å få en jevnere saus.

You may also like

Leave a Comment