Steinsopp

Steinsoppsaus

Denne sausen laget jeg opprinnelig til nøttestek, men den passer også til kjøttretter eller andre vegetarretter. Som base bruker jeg brun saus, og du kan variere tekstur med å bruke stavmikser eller ikke.

Ingredienser

  • 10 gram steinsopp
  • 500 dl vann
  • 50 gram meierismør
  • 25 gram mel

Fremgangsmåte

Legg soppen i bløt i varmt vann i 10-15 min. Ta ut soppen og sett til side. Smelt smør til det er nøttebrunt. Jeg bruker å la det stå ganske lenge, man skulle tro at sausen vil smake brent, men jeg synes at det er nødvendig for å få frem dybde i sausen. Ha så i mel og senk varmen noe, men la det fremdeles stå å brune en stund. Bland så sopp-vannet med mel og smørblandingen mens du visper raskt. Når vannet er blandet inn kan du enten finhakke soppen for en grovere tekstur eller bruke blender for å få en jevnere saus.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *