Ikke glem tekstur og sammensetning av salt, søtt og syrlig i salat. Denne salaten er metter bra og har en super balanse!
- En håndfull mandler
- fetaost
- 1 avocado
- 2 rødbeter
- 2 gulrøtter
- 1 pose spinat eller blandet salat
- 240 ml edamame
- 240 ml vann
- 120 ml quinoa
- 2 ss hvitvinseddik
- 1 ss olivenolje
- 2 ss limejuice
- 1 ss honning
- fersk mynte, fint kuttet
- salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200C og ovnsbak rødbetene i 1 time (pensle de med litt olivenolje og salt før de går i ovnen). Spre en håndfull mandler på en ildfast form og sett i stekeovnen sammen med betene i rundt 15 min. Quinoa tar ca 15 min å koke så det kan godt gjøres som steg 3 – så har det tid til å kjøle seg ned. Bland olivenolje, hvitvinseddik, lime, honning, mynte og salt og pepper. Bruk en stor bolle for å blande sammen kuttet avocado, edamame bønner, grovraspet gulrot, fetaost i terninger og salat. Når rødbetene er ferdige, fjern skallet med en kniv og kutt i båter. Dryss over vinaigrette og bland salaten godt. Ha så over mandler og rødbetebitene.