Denne curry pasten er veldig lett å lage hvis du har en blender og smaker veldig mye bedre enn curry pastaen du kjøper på butikken. Lag gjerne mye og frys ned i porsjoner. Som sagt trenger du en blender, stavmikser eller morter. Ingrediens listen her er ganske lang og du må mest sannsynlig på en import-butikk for å få tak i alt. Mye av ingrediensene kan imidlertid brukes til mye så er absolutt verdt å kjøpe inn.
Ingredienser
- 1 stilk sitrongress, fersk eller sitrongress på glass
- 1-3 grønne chili
- 1 sjalottløk
- 4-5 fedd hvitløk
- 1 tommel-størrelse galangal eller ingefær
- En stor neve hakket frisk koriander (blader og stengler)
- En stor neve fersk basilikum
- 1/2 ts. malt spisskummen
- 1/2 ts. hvit pepper
- 1/2 ts. malt koriander
- 3 ss. fiskesaus
- 1 ts. shrimp paste (hvis du ikke finner dette, ha i ekstra mye fiskesaus eller litt ekstra salt)
- 2 ss. lime juice
- 1 ts. palmesukker
- 3-4 ss. kokosmelk (for å hjelpe til å blande ingrediensene sammen)
Du trenger ikke hakke så nøye før du hiver det oppi blender’n. Vips så har du den nydeligste thai green curry paste!
1 comment
Dette så da veldig fristende ut 🙂 Spesielt bra hvis det kan fryses og brukes ved behov. Takk for tips!